Over de stichting Collectieve Beveiliging Bedrijventerreinen Barendrecht.

De stichting Collectieve Beveiliging Bedrijventerreinen Barendrecht is opgericht in 1996. Barendrecht veranderde op dat moment, doordat er steeds meer bedrijventerrein, met dito interesse van lieden met foute bedoelingen, werd gebouwd.

Op initiatief van burgemeester van der Wouw en een aantal ondernemers (waaronder de voorzitter van de Vereniging Barendrechtse Ondernemers, Jos Borsboom) werd nagedacht over een vorm van collectieve beveiliging. Via de stichting kan er meer slagkracht worden ontplooid en de financiële kant gedeeld worden over meer partijen. De (vrijwillige) deelname was een groot succes. Na deze tijd is de verplichting tot deelname aan het collectief opgenomen in de verkoopvoorwaarden van bouwgrond in Barendrecht. Momenteel vallen vrijwel alle bedrijventerreinen in Barendrecht (en Verenambacht in Ridderkerk) onder het collectief. Hiermee kan veel slagkracht worden ontwikkeld en heeft Trigion (de huidige beveiliger) de middelen voor 2 uitvalsbases.

Op de wegen van en naar de bedrijfsterreinen staan camera’s en Trigion rijdt surveillance-rondes. Tevens hebben veel ondernemers alarmopvolging.

De stichting kent momenteel een bestuur met 4 leden. U vindt de leden onder de pagina bestuur. De stichting vergadert ongeveer 4 keer per jaar en bespreekt op dat moment met beveiliger Trigion de lopende zaken. Ook met politie en gemeente wordt zeer regelmatig gesproken.

Uiteraard zijn ook de lijnen buiten de vergadering heel erg kort. U kunt Trigion, de bestuursleden en de secretaris altijd benaderen via mail en/of telefoon.

Neem contact op